maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kukkakaalisose


Kukkakaalisose eli muusi, on oma "repsetti"

1 iso kukkakaali
noin 1dl. maitoa
kermaviiliä
voita
1dl. soijajauhoa
1dl. mantelijauhoa
juustoa: sulatejuustoa tai juustoraastetta
suolaa tai soijaa
sitruunamehua

Keitä kukkakaali suolavedessä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja anna kaalin hieman "kuivahtaa" eli anna olla kattilassa ilman kantta jolloin suurinosa nesteestä haihtuu. 
Lämmitä maito ja vispaa siihen soija- ja mantelijauhot jonka jälkeen lisää kermaviili ja voi.
Soseuta kukkakaali maitoseoksessa ja lisää siihen sen jälkeen sulatejuustoa tai juustoraastetta, suola ja sitruunamehua. Anna soseen tekeytyä vähänaikaa jotta maut pehmenevät sopivasti.
Lisää mausteet esim. pippuria, valkosipulia, tilliä riippuen minkä kanssa sosetta tarjoillaan.

Tämä resepti on hyvä silloin kun halutaan vältää hiilihydraatteja joita on esim. perunassa runsaasti ja  silloin kukkakaalilla voidaan korvata peruna.
Tein tätä tänään ja hyvää oli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti