keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kesäkurpitsa- porkkana "lasagne"

1-kerros zucchini- ja porkkana viipaleita

tomaatti- tonnikala- kapris ja mausteseos

juustokerros

valmis uuniin

tältä näyttää valmin tulos kun se otettiin uunista ulos :-)

Ainekset:
 2-3 keskikokoista kesäkurpitsaa eli zucchinia
5-6 keskikokoista esikeitettyä porkkana
2 tölkkiä tonnikalaa
n. 1 dl. tomaatimurskaa
koskenlaskija juustoa tms. sulatejuusto
sinihomejuustoa
kapriksia
valkosipulia, pari kynttä tai jauhetta
pizza maustetta
basilikaa
n. 2dl.ruokakermaa
voita
öljyä
rouhittua mustaa pippuria ja suolaa

Viipaloi kuoritut porkkanat ja zucchinit, lado vuokaan kerros kumpaakin ja lisää päälle
keskenään sekoitetut tomaattimurska-tonnikala-kapris ja mausteet.
Lado kerros sulatejuustoa ja sinihomejuustoa jonka jälkeen taas kerros zucchinia ja porkkanaa.
Lisää  pieniä voinokareita ja hieman juustoa (jos haluat)ja lopuksi kaada päälle kerma.
Pinnalle rouhittua mustaa pippuria, suolaa ja aavistus oliiviöljyä ja laita vuoka 180° -200° uuniin.
Anna ruan hautua uunissa vähintään tunnin -sen parempaa mitä kauemmin se siellä hautuu
ja liiat nesteet haihtuu. Tarjolle asetettaessa laita vuoan päälle vielä muutama basilikanlehti 
(mitä yrttejä nyt löydät tai on tarjolla) niin ruan lämpö levittää ihanan aromaattista tuoksua ympäristöönsä, lisäten tulevaa nautintoa.

Tässä lasagne tyyppisessä ateriassa ei ole paljoakaan hiilareita, mutta rasvaa sama määrä 
mitä ns. normi lasagessakin olisi. 
Jos käytät, tai tarvitse hiilareita niin tämän kanssa sopii pantonki tai jokin italiaistyypinen leipä. 

Tein tätä eilen ja nam.
Lasillinen punaviiniä.......ehkä ja vain yksi ;-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti