sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

INSPIRAATIO LEIVONTAA 23.03.201
Ruis-kaurasämpylöitä
Kaneli-banaani-ananaskakku
Voileipäkakku
Täytekakku tiikerikuivakakkupohjalla

Minulla ei ole reseptejä, leivonnassakin käytän ns. inspiraatiokuvia apunani jotta tiedän miltä haluaisin leipomuksieni maistuvan. Kerään mitä kaapeista löydän (käyn kaupassa jos on tarvis) ja sitten leipomaan. Se on rentouttavaa puuhaa. 
Tuoksuilla on tärkeä asema ruokailu nautinnoissa, niinpä kanelin-, mandariinin-, kahvin- tai tuoreen leivätuoksu tuntuvat vastustamattomilta ja herättävät ruokahalun. Minulla on tapana maistella mielessäni tuleva ruoka tai leipomus ja voi sitä onnistumisen juhlaa kun väsäykseni on sitä mitä siltä hain. Kaikenlainen tekeminen on luovaa tekemistä, en näe eroa maalaamisella tai ruuan valmistamistuksella, ainesosat vain ovat erit. Siksi täytekakku voi olla maalaus, sämpylät tuoksuvaa muotoilua ja hedelmäkakku voi olla kuin runo.
Kirjoilla on aina ollut suuri merkitys suhteessani ruokaan esim. juuri nyt kun luen kiinalaista dekkaria nimeltään "Tapaus Mao",  ja siinä syödään kokoajan, niin mieleni tekee kiinalaista ruokaa; nuudeleita, inkivääriä, jasmiini teetä........ jne.
Tänään on sämpyläpäivä ja huomenna nuudeleita kiinalaisittain  -ehkä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti